عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به بیان توضیحاتی درباره میزان وابستگی بودجه کشور به درآمدهای پایدار مالیاتی و تاثیر این وابستگی بر کاهش ناترازی پرداخت.
– اخبار سیاسی –
فتح الله توسلی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، درباره میزان وابستگی بودجه کشور به درآمدهای نفتی گفت: متاسفانه طی سالیان گذشته از زمان کشف نفت که به نوبه خودش درآمد خیلی بالایی برای کشور ما محسوب میشود کشور نوع سیستم بودجه ریزی اش متکی به نفت بوده است.
عبدالملکی: امکان ثبت صوری شرکتها و فرار مالیاتی وجود ندارد
توسلی در ادامه بیان کرد: این موضوع در سایر کشورهایی که همانند ما ذخایر عظیم نفتی دارند نیز وجود دارد. کشورهای همسایه ما نیز اقتصاد نفتی مبتلا هستند.
این نماینده مجلس یازدهم با بیان اینکه وابستگی یک اقتصاد به نفت بیماری هلندی نامیده میشود، افزود: در واقع اقتصاد ما به بیماری هلندی اقتصاد مبتلا است. با کاهش قیمت نفت درآمدهای ما کم میشود و بودجه به هم میریزد و یا اگر 1یک تحول دیگر در عرصهی جهانی اتفاق بیفتد مثل تحریمها، باعث میشود که درآمدهای نفتی ما به مشکل برخورد کند.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه با بروز این اتفاقات فروش نفت به سختی انجام می شود و درآمدهای مد نظر ما از نفت به طور کامل وصول نمیشود ادامه داد: این امر را نمیتوان انکار کرد و برای جبران این وضعیت باید اقتصاد کشور را به یک شکل دیگر مدیریت کرد.
این نماینده مجلس یازدهم افزود: مدیریت به شکل دیگر هم اتکا به درآمدهای پایدار غیر نفتی است. همچنین درآمدهای غیر نفتی هم یا صادرات کالاهای غیر نفتی است و یا بحث مالیاتها است و از این دو حالت خارج نیست. یعنی یا ما باید صادرات غیر نفتی خود را افزایش دهیم و منابع درآمدی کشور را بالا ببریم.
توسلی گفت: علاوه بر این می توانیم مالیات ها را افزایش بدهیم و یا اینکه به هر دو اتکا کنیم که بهترین حالت این است که حوزهی صادرات غیر نفتی را با حداکثر امکان پیش ببریم. زیرا وقتی صادرات انجام میشود فشار بر مودیان مالیاتی وارد نمیشود.
این نماینده مجلس یازدهم توضیح داد: اما یک نکتهی دیگر که نمیتوان از آن غافل شد بحث فرارهای مالیاتی است. یک سری صنوف هستند که عادت کردهاند به اینکه صرفا درآمد داشته باشند و هیچ کمکی به اقتصاد کشور نداشته باشند. این مسئله قابل قبول نیست هر کسی که در این کشور زندگی میکند یا در هر کشور دیگری باید مالیات خودش را بپردازد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس بیان کرد: در کشورهای اروپایی مالیات از کشور ما بسیار سنگینتر است و به دلایل مختلف از مردم مالیات اخذ میشود؛ اما از سوی دیگر میزان فرار مالیاتی در کشور ما از سالیان قبل بالاتر بوده است و برخی از صنوف به صورت زیرزمینی کار میکنند و هیچ کمکی به اقتصاد ملی نمیکنند.
انتهای پیام/