تحقق بودجه بدون نفت؛ مالیات سود تولیدکننده از 25 به 18 درصد کاهش یافت
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه اتکا به درآمدهای پایدار در بودجه به معنای اعمال فشار مالیاتی بر مردم نیست، گفت: تلاش میشود از طریق شفافسازی درآمد واحدهای تجاری به اخذ مالیات عادلانه بپردازیم و با فرار مالیاتی مقابله کنیم.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس یکی از مسائل بسیار مهم تمرکز دولت بر توسعه اقتصادی و کنترل تورم در اقتصاد ایران است، موضوعی که در سالیان گذشته به مشکلی بزرگ برای اقتصاد ایران تبدیل شده است.
در همین راستا نیز تحقق بودجه بدون نفت، مهمترین و کلیدیترین مسیر برای رسیدن به توسعه مناسب اقتصادی و همچنین کنترل فشارهای هزینهای بر اقتصاد کشور به شمار میرود.
باید به سمت حداقل استفاده از نفت در مصارف جاری بودجه حرکت کنیم، این رویکردی است که دولت سیزدهم مدنظر قرار داده است، برخی منتقدان وقتی در بودجه به درآمدهای نفتی اتکا داشتیم، مطرح میکردند که چرا این طور است و حالا که دولت در راستای فاصله گرفتن از تکیه صرف به درآمدهای نفتی گام برداشته است، منتقد هستند که چرا این طور است? حال آنکه، دولتها به جز درآمدهای حاصل از فروش انرژی و مالیات راه دیگری برای کسب درآمد ندارند.
به عقیده کارشناسان، تکیه بر درآمدهای نفتی به دلیل تزلزلپذیری این درآمدها قابل اطمینان نیست، به ویژه ما به عنوان کشوری که در تیررس تحریمها قرار داریم، بهتر است به فکر درآمدهای جایگزین باشیم.
دولت در سال گذشته به اجرای فاز اول سامانه مودیان و پایانههای فروشگاهی پرداخت و تا حد قابل توجهی افزایش درآمدهای مالیاتی را از محل مقابله با فرار مالیاتی و شناسایی مودیان جدید مالیاتی داشتیم.
سیدمحمدرضا میرتاج الدینی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس درباره مزیتهای فاصله گرفتن از اتکا به درآمدهای نفتی در بودجه 1403، تصریح کرد: ساختار کلان در بودجه نویسی را دولت رعایت کرده است یکی از مهم ترین اهداف دولت این بوده است که وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی حتی الامکان کاهش پیدا کند. سیاستهای دولت سیزدهم در این راستاست که اتکا به درآمدهای پایدار مانند مالیات افزایش یابد و از وابستگی صرف به درآمدهای نفتی بکاهیم. در لایحه بودجه 1403، شاهد کاهش تراز عملیاتی قابل توجهی هستیم
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس بیان کرد: نکته مهم این است که اتکا به درآمدهای پایدار در بودجه به معنای اعمال فشار مالیاتی بر مردم نیست، تلاش بر این است که از طریق شفافسازی درآمد واحدهای تجاری به اخذ مالیات عادلانه بپردازیم و در زمینه اصلاح نظام مالیاتی کشف مودیان جدید مالیاتی و مقابله با فرار مالیاتی در دستور کار است.
میرتاج الدینی گفت: قصد نداریم به اعمال فشار مالیاتی بر اقشار کم درآمد جامعه بپردازیم، ایجاد پایههای جدید مالیاتی مدنظر نیست.
وی ادامه داد: مقابله با فرار مالیاتی در دستور است و تلاش داریم با اعمال سیاستهای صحیح به اخذ مالیات عادلانه بپردازیم، به نحوی که همگان متناسب با درآمدشان مالیات بپردازند و سهمی در اداره کشور داشته باشند.
* کاهش مالیات سود تولیدکنندگان از 25 به 18 درصد
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس اضافه کرد: یکی از کارهای مهمی که در دولت فعلی انجام شد این است که به افزایش معافیت مالیاتی حقوق بگیران پرداختیم.
میرتاج الدینی گفت: تولیدکنندگان جزو اقشار مولد جامعه هستند. همان طور که مقام معظم رهبری بارها تأکید کرده اند، حمایت از آنها باید در دستور کار باشد. در همین راستا، به کاهش مالیات سود تولیدکنندگان از 25 به 18 درصد پرداختیم که اقدام مناسبی در راستای حمایت از تولید در کشور محسوب میشود.
میرتاج الدینی گفت: هر چقدر کمتر از درآمدهای نفتی در هزینههای جاری کشور استفاده کنیم، این درآمدها به عنوان سرمایه در بخشهای مولد به کار گرفته میشود. هدف از تأسیس صندوق توسعه ملی نیز اعطای تسهیلات به بخش خصوصی برای سرمایهگذاری در بخشهای مولد و زیرساختهای بخش بالادستی صنعت نفت و گاز بوده است. کاهش اتکا به درآمدهای نفتی در لایحه بودجه 1403 گامی مثبت در راستای عملیاتی کردن این هدف است.
پایان پیام/