معاون اقتصادی استاندار قزوین گفت: با توجه به سهم استان قزوین در پرداخت مالیات باید اعتبارات و بودجه استان اصلاح شود و یا میزان اخذ مالیات از استان قزوین متناسب با سهم اندک این استان از بودجه عمومی دولت کاهش پیدا کند.
– اخبار استانها –
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، علی رحمانی عصر امروز در نشست رئیس سازمان امور مالیاتی و فعالان اقتصادی استان قزوین که در اتاق بازرگانی قزوین برگزار شد، اظهار داشت: قزوین چون استان صنعتی محسوب میشود، بنابراین بیشترین میزان مالیات در این استان را تولیدکنندگان و صنعتگران پرداخت میکنند، در حالی که 51 درصد اقتصاد کشور را بخش خدمات تشکیل میدهد.
وی اضافه کرد: اقتصاد استان قزوین 35 درصد صنعتی است و جالب اینکه 80 درصد مالیات در استان قزوین را همین 35 درصد بخش تولید و صنعت پرداخت میکنند و البته این زمانی است که ما سهم صنعت ساختمان را در پرداخت مالیات استان قزوین در نظر نگیریم.
رحمانی ادامه داد: با توجه به اینکه قزوین جزو قطبهای صنعت کشور است، بنابراین بیشترین بار ناشی از اخذ مالیات صنعت را تحمل میکند. ضمن اینکه استان قزوین از نظر میزان پرداخت مالیات رتبه 13 را در کشور دارد، اما از نظر توزیع بودجه بین کل استانها رتبه 29 کشور را در اختیار داریم و در واقع بسیاربیش از سهممان از بودجه مالیات پرداخت میکنیم.
وی یادآور شد: بنابراین با توجه به سهم استان قزوین در پرداخت مالیات باید اعتبارات و بودجه استان اصلاح شود و یا میزان اخذ مالیات از استان قزوین متناسب با سهم اندک این استان از بودجه عمومی دولت کاهش پیدا کند.
رحمانی تصریح کرد: وقتی مالیات تولیدکننده و صنعتگر را افزایش میدهیم، خیلیوقتها تولیدکننده میتواند این مالیات را به نوعی به مصرفکننده منتقل کند و بعضیموقعها هم نمیتواند. بنابراین باید این شیوه که مالیات بر ارزش افزوده را تولیدکننده بپردازد، به این امید که مصرفکننده کالای او را خریده و به این ترتیب ارزش افزوده به او برگردد، جای بازنگری دارد.
معاون استاندار قزوین با تاکید بر لزوم تجدیدنظر در نحوه و میزان مالیاتستانی از استان قزوین گفت: در حوزه قطع برق صنایع شاهد این اجحاف هستیم و با وجود اینکه میزان مصرف خانگی ما کمتر از استانهای مشابه است، اما میزان قطع برق صنایع مانند سایر استانهاست و این اجحافی است که در حق صنایع استان قزوین میشود.
رحمانی افزود: باید رویکرد سازمان امور مالیاتی به حمایت از تولید اصلاح شود و حداقل رویهها و روالهای ناکارآمد موجود در حوزه اخذ مالیات از اهالی تولید و صنعت به شکل جدی اصلاح شود.
اخذ مالیات ارزش افزوده از شرکتهای پخش غیرقانونی است
قاسمی، رئیس انجمن پخش استان قزوین هم در این نشست اخذ مالیات ارزش افزوده از شرکتهای پخش را فاقد وجاهت قانونی دانست و گفت: چرا که تولیدکننده وقتی محصول خود را تولید میکند، قیمت تولیدکننده و قیمت ارزش افزوده آن را درج میکند و بنابراین زمانی که قیمت ارزش افزوده از مردم گرفته میشود، نباید شرکتهای پخش مالیات ارزش افزوده بدهند.
وی اضافه کرد: بر اساس قانونی که سازمان صمت مصوب کرده، شرکتهای پخش و توزیع کالا از 10 تا 15 درصد بسته به نوع کالا از حاشیه سود بهرهمند میشوند و همچنین برای مغازهدار یا فروشنده نهایی کالا هم 15 درصد حاشیه سود در نظر گرفته شده است. جالب اینکه اداره مالیات به ما میگوید علاوه بر مالیات تکلیفی 12 درصدی سود 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده را پرداخت کن.
قاسمی ادامه داد: در این صورت باید 12 درصد مالیات تکلیفی و 9 درصد هم مالیات بر ارزش افزوده را پرداخت کنم. مگر ما میتوانیم قیمت مصرفکننده را دستکاری کنیم که مالیات ارزش افزوده را هم ما باید پرداخت کنیم.
وی یادآور شد: اگر بنده 9 درصد مالیات ارزش افزوده را با 12 درصد مالیات تکلیفی جمع کنم، حاشیه سود مغازهدار کاهش پیدا میکند و مغازهدار شکایت ما را به سازمان تعزیرات حکومتی میکند و بنده باید جریمه بدهم و سازمان مالیاتی هم میگوید من کاری ندارم، شما مالیاتتان را بدهید و دعوای خودتان را هم بکنید.
این فعال صنفی استان قزوین در بخش دیگری از صحبتهایش با بیان اینکه خرید ما از تولیدکننده با ارزش افزوده لحاظ شده است، گفت: همین کالایی که امروز دست شماست قیمت تولیدکننده و مصرفکننده دارد و تولیدکننده بابت فروش محصول خود به پخشکننده قیمت همراه با ارزش افزوده را با پخشکننده حساب میکند.
قاسمی افزود: اگر قرار باشد با حاشیه سود 10 تا 15 درصدی 9 درصد هم مالیات بر ارزش افزوده بدهیم، حدود یک تا 6 درصد برای پخش کالا سود میکنیم که این موضوع اجحاف کامل در حق شرکتهای پخش و توزیع کالاست که سهم بزرگی در تکمیل زنجیره تولید به مصرف دارند.