گلوبز: طرح نتانیاهو برای حمایت مالی از سربازان ذخیره وعده سر خرمن است
روزنامه اقتصادی گلوبز رژیم صهیونیستی گزارش داد، در سایه هزینههای سنگین جنگ غزه طرح مشترک وزیران دارایی و جنگ برای حمایت مالی از سربازان ذخیره الکی و دروغ بود.
گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس، «طرح حمایت مالی از سربازان ذخیره و خانوادههایشان که در لحظه اعلام آن امیدوارکننده به نظر میرسید، دیری نپایید که به باری بر دوش بودجه اسرائیل تبدیل شد»؛ این را وبگاه روزنامه اقتصادی «گلوبز» رژیم صهیونیستی اعلام کرد.
این روزنامه عبری زبان افزود، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی، بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی و یوآو گالانت، وزیر جنگ این رژیم هفته گذشته با غرور و افتخار از این طرح کمک مالی به سربازان رونمایی کردند اما حال و هوای جشن آنها کوتاه مدت بود.
گلوبز آورده است: وزیر دارایی رژیم صهیونیستی در پاسخ به سؤالات مربوط به چگونگی تأمین مالی این طرح به ارزش ۹ میلیارد شکل (۲.۴ میلیارد دلار) با رد هر گونه نگرانی ادعا کرد که طرح حمایت مالی از سربازان پایه و اساس بودجه ۲۰۲۴ است که به زودی ارائه خواهیم داد.
به نوشته این روزنامه، با این حال، تنها ظرف سه روز معلوم شد که موضع اسموتریچ در برابر چالشهای مالی دوام نیاورد و وزارت دارایی اکنون با کسری مالی بالقوه شش تا هفت درصد تولید ناخالص داخلی در نتیجه جنگ اسرائیل در نوار غزه مواجه است و این وعدهها پوچ و تو خالی است.
طرح مشترک وزیران دارایی و جنگ رژیم صهیونیستی درباره تامین هزینه نیروهای ذخیره جنگ علیه غزه با اختلافات درون کابینه بر سر منابع مالی اجرای این طرح در بودجه سال ۲۰۲۴ همراه شده است.
این طرح شامل اختصاص بودجه برای پرداخت غرامت و تدارک کمکهای مالی به سربازان ذخیره ، خانوادههای آنها و به شرکتهای متبوع آنهاست که از جنگ در نوار غزه آسیب دیدند.
گلوبز در ادامه گزارش خود آورده است، علیرغم بحران مالی قریب الوقوع به نظر میرسد، کابینه تمایلی به اجرای اقداماتی مانند کاهش هزینههای احزاب ائتلاف یا افزایش مالیاتها ندارد؛ در نتیجه در حال حاضر بودجه کافی برای کمکهای بلاعوض مورد نیاز برای نیروهای ذخیره وجود ندارد.
اسرائیل دست به دامن کارگران برای تامین بودجه سربازان
در همین حال رئیس اتحادیه عمومی کار رژیم صهیونیستی، آرنون بار دیوید، راه حلی پیشنهاد داده و گفته که هر کارگر مزدبگیر در اسرائیل با پرداخت ۴۰۰ شکل(۱۰۷) از حقوق خود برای تامین مالی این طرح شریک شود، چیزی که نتانیاهو، اسموتریچ و گالانت در خصوص آن تحفظاتی دارند و مورد قبول جامعه اسرائیل نیز نیست.
به گفته وب سایت گلوبز، کمک پیشنهادی با هدف تامین دو میلیارد شکل برای برنامه کمک هزینه نیروهای ذخیره است بخصوص که با این حال، در مورد اینکه آیا بودجه منحصراً برای هدف مورد نظر تخصیص داده میشود یا برای پوشش سایر هزینهها، شک و تردید وجود دارد.
این روزنامه افزود: اگرچه کمک مالی به سربازان ذخیره و خانوادههای آنها برای جامعه اسرائیلی موجه است ، اما روشی که برای تامین مالی انتخاب شده، واکنشهای نامطلوب قابل توجهی را به همراه داشت.
گلوبز با اشاره به اینکه تصمیم مذکور علاوه بر اعمال مسئولیت مالی برای طبقه کارگر، بار سنگینی را بر دوش افراد کم درآمد وارد میکند، گفت: راه تامین مالی طرح انتقادات گستردهای به همراه داشته است، به خصوص که نتانیاهو با راه حل جایگزین که افزایش نرخ مالیات بر ارزش افزوده است، مخالفت میکند.
وزارت دارایی رژیم صهیونیستی پنجشنبه گذشته اعلام کرد که اسرائیل در سال ۲۰۲۳ کسری بودجه ۴.۲ درصدی تولید ناخالص داخلی را در مقایسه با مازاد بودجه ۰.۶ درصدی در سال ۲۰۲۲ ثبت کرده است.
این وزارتخانه علت این موضوع را افزایش هزینههای کابینه برای تامین مالی جنگی دانست که ۹۸ روز است علیه نوار غزه به راه افتاده و انتظار میرفت کسری بودجه در نوامبر گذشته به ۳.۴ درصد برسد.
این منبع افزود که کسری ثبت شده فقط در دسامبر گذشته ۳۳.۸ میلیارد شکل (۹ میلیارد دلار) بوده است.
به گفته این وزارتخانه، کسری کل سال بودجه رژیم صهیونیستی به ۱۸.۵ میلیارد دلار رسیده است، در حالی که درآمدهای مالیاتی این رژیم نیز ۸.۴ درصد کاهش یافته است.
در دسامبر گذشته، قانونگذاران کنست بودجه جنگ برای سال ۲۰۲۳ را تحت عنوان متمم بودجه به مبلغ حدود ۳۰ میلیارد شکل (۸ میلیارد دلار) تصویب کردند، اما به رغم ادامه جنگ و هزینه های سنگین آن هنوز بر سر میزان بودجه جنگ برای سال ۲۰۲۴ به دلیل اختلاف بین وزرای کابینه توافق ایجاد نشده است.
بر اساس دادههای وزارت دارایی رژیم صهیونیستی، ۱۴۰ هزار کارگر اسرائیلی در نوامبر گذشته به دلیل پیوستن به جمع نیروهای ذخیره ارتش از بازار کار غیبت داشتند و جذب ۱۰۰ هزار سرباز ذخیره روزانه حدود ۱۰۰ میلیون شکل برای این رژیم هزینه مستقیم (۲۸ میلیون دلار) دارد علاوه بر اینکه روزانه ۱۰۰ میلیون شکل دیگر هم برای غیبت آنها از بازار کار و از دست رفتن تولید به رژیم صهیونیستی خسارت وارد آمده است.
پایان پیام/