کاهش ریسک تولید با تقویت حسابرسی سیستمی

رویداد ها

کاهش ریسک تولید با تقویت حسابرسی سیستمی

کاهش ریسک تولید با تقویت حسابرسی سیستمی

با تکیه بر اخذ مالیات از فراریان مالیاتی و فعالیت‌های مخرب و افزایش پیش‌بینی‌پذیری و قاعده‌مندی در اخذ مالیات با استقرار نظام مالیاتی داده‌محور و هوشمند، ریسک فعالیت مولد کاهش خواهد یافت و در عوض جذابیت فعالیت‌های مخرب تولید کاهش خواهد یافت.

– اخبار اقتصادی –

حسین ملاقلی‌زاده کارشناس حوزه سیاست‌گذاری اندیشکده معیار در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در رابطه با تحقق اصلاحات مالیاتی به نفع تولید در سال 1403 با تکیه بر تقویت داده‌محوری گفت: طی سال‌های اخیر اصلاح نظام مالیاتی کشور مدنظر قرار گرفته است. در همین راستا، سال 1403 حسابرسی بیش از 70 درصد اظهارنامه اشخاص حقوقی و حسابرسی بیش از 50 درصد اظهارنامه اشخاص حقیقی به صورت سیستمی صورت گرفت. این امر نشان‌دهنده فاصله گرفتن از روندهای دستی و ممیزمحور حسابرسی است که مزیت‌های زیادی برایمان دارد. طی سال گذشته نیز حدود 95 درصد از مودیان بخش مالیات بر عملکرد به صورت سیستمی اظهارنامه خود را ثبت کردند. این امر نشان می‌دهد که مودیان نیز از روندهای سیستمی و هوشمندسازی امور استقبال می‌کنند. زیرا می‌دانند که فاصله گرفتن از روش‌های دستی به نفع آن‌هاست.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: هر چقدر از روندهای دستی و ممیزمحور به سمت روش‌های هوشمند و سیستمی برویم، امکان حمایت هدفمند از تولید به وجود می‌آید و می‌توانیم بر مالیات‌ستانی از فعالیت‌های مخرب و واسطه‌ای متمرکز شویم. این امر بستری برای افزایش انگیزه برای سرمایه‌گذاری در بخش تولید به وجود می‌آورد. تولید جزو مهم‌ترین بخش‌های اقتصادی کشورهاست. هر چقدر این حوزه رونق بگیرد، زمینه اشتغال و تحرک اقتصاد ملی به وجود می‌آید. به همین دلیل این موضوع طی سال‌های اخیر به صورت مکرر مورد تأکید مقام معظم رهبری بوده و در شعار‌های سال مدنظر قرار گرفته است. بنابراین تقویت قاعده‌مندی در اخذ مالیات و استقرار نظام مالیاتی عادلانه یکی از گام‌های اساسی در راستای تحقق حمایت از تولید است که سازمان امور مالیاتی آن را انجام داده است.

این کارشناس اقتصادی در رابطه با اخذ مالیات از فراریان مالیاتی با کمک تقاطع‌گیری داده‌ها و استقرار نظام مالیاتی داده‌محور به جای ممیزمحور گفت: هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور به افزایش اعتماد مردم به روندهای مالیاتی کشور منجر می‌شود. به این ترتیب، مردم ترغیب می‌شوند که در اقتصاد کشور مشارکت بیشتری داشته باشند و سرمایه‌هایشان را با اعتماد بیشتری روانه پروژه‌های عمرانی و تولیدی کشور ‌کنند. از طرف دیگر، سیستمی و هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور این امکان را به وجود می‌آورد که سازمان امور مالیاتی بر کشف مودیان جدید و مقابله با فراریان مالیاتی متمرکز شود و از اعمال فشار بر بخش‌های مولد و تولیدی کم کند. در همین راستا، امکان اعمال معافیت‌های مالیاتی برای بخش تولید به وجود می‌آید.

ملاقلی‌زاده در ادامه خاطرنشان کرد: بنابراین با تکیه بر اخذ مالیات از فراریان مالیاتی و فعالیت‌های مخرب و افزایش پیش‌بینی‌پذیری و قاعده‌مندی در اخذ مالیات با استقرار نظام مالیاتی داده‌محور و هوشمند، ریسک فعالیت مولد کاهش خواهد یافت و در عوض جذابیت فعالیت‌های مخرب تولید کاهش خواهد یافت و به این ترتیب به تحقق رشد سرمایه‌گذاری در تولید کمک خواهد شد.

وی در جمع‌بندی صحبت‌های خود گفت: رویکرد مثبت سازمان امور مالیاتی در حوزه تقویت داده‌محوری و تقاطع‌گیری داده‌ها برای اخذ مالیات منجر به تحقق عدالت و شفافیت مالیاتی خواهد شد که کمک بزرگی به کارآمدی نظام مالیاتی خواهد کرد و نظام مالیاتی را تبدیل به یک دستگاه حامی از تولید و در مقابل جلوگیری‌کننده از انجام فعالیت‌های مخرب موازی تولید خواهد کرد.

انتهای پیام/

منبع