پرداخت مالیات از زمانهای گذشته در کشورهای جهان رواج داشته است. در کشورمان پرداخت مالیات به توزیع عادلانه درآمد منجر میشود. کلیه افرادی که در کشور بهصورت ماهیانه حقوق دریافت میکنند و تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی هستند، ملزم به پرداخت مالیات بر حقوق هستند. این سوال پیش میآید آیا کلیه افراد به یک میزان مالیات پرداخت میکنند؟ آیا مالیات افراد با حداقل حقوق وزارت کار با پزشکان و متخصصان برابر است؟ برای پاسخ به این سوالات نخست باید تعیین کنیم مالیات حقوق صفر چیست و چه افرادی را شامل میشود. شما نیز بهعنوان فردی که ماهیانه درآمد دارید این مقاله را برای بالابردن اطلاعاتتان مطالعه کنید.
نحوه محاسبه مالیات حقوق؛ آیا همه به یک میزان مالیات میدهند؟
قانون مالیات ستانی یا Tax برای اولین بار در سال ۱۳۲۸ توسط کمیسیون دارایی مجلس شورای ملی به تصویب رسیده است. بهموجب این قانون کلیه افراد با درآمد خاصی ملزم به پرداخت مالیات بر درآمد هستند. این مسأله را فراموش نکنید که هیچ دو شخص با درآمد متفاوت، tax یکسانی پرداخت نمیکنند. در کارخانهها و کارگاههای کوچک برای محاسبه دقیق میزان مالیات، از سیستم حسابداری دقیق و معتبر استفاده میکنند.
در بخش بعدی به موضوع جالبی خواهیم پرداخت: با اینکه مالیات دادن یک قانون ضروری در کشور است؛ اما برخی افراد نیازی به پرداخت آن ندارند. ممکن است تعجب کرده باشید ولی حقیقت دارد!
مالیات حقوق صفر چیست؟؛ جدول مالیات حقوق برای سال 1402
پس از سال نو و در ابتدای سال جدید شمسی، وزارت کار یک نرخ جدید برای حداقل حقوق افراد تعیین می کند. چنانچه این مقدار بیشتر از سال پیش باشد، نرخ مالیات حقوق نیز به همان نسبت تغییر میکند. به طور مثال برای سال 1402 حداقل حقوق 70.000.000 ریال تعیین شده است. اگر درآمد ماهیانه فردی دقیقا همین مقدار است، از پرداخت مالیات معاف خواهد شد. به عبارت دیگر؛ مالیات حقوق صفر به دستمزد کف حقوق وزارت کار گفته میشود.
در جدول بالا مقدار مالیات پرداختی افراد به تفکیک حقوق ماهیانهشان آورده شده است. نتیجه میگیریم که هرچه درآمد افراد بالاتر باشد، میزان tax پرداختیشان نیز بیشتر خواهد بود. شاید ضربالمثل «هرکه بامش بیش، برفش بیشتر» بهخوبی در این مورد صدق کند.
اگر جزو آن دسته افرادی هستید که پرداخت مالیات را منصفانه نمیدانند، بد نیست بدانید که این کار به نفع خود و کشور است. در قسمت بعدی دلیل این موضوع را توضیح خواهیم داد.
مزایای پرداخت مالیات؛ تفاوت مالیات مستقیم و غیرمستقیم
شاید با خودتان فکر کنید که پرداخت مالیات بههیچ عنوان خوب نیست و باعث کاهش یا از بین رفتن پساندازتان خواهد شد؛ اما این سیستم مزایایی نیز دارد. مثلا دولت با گرفتن tax از کارمندان و کارگران، هزینههای موردنیاز کشور را تأمین میکند. پس در نوبت بعدی پرداخت مالیات و ارائه اظهارنامه مالیاتی به خودتان افتخار کنید؛ زیرا باعث رشد فعالیتهای اقتصادی در کشور شدهاید.
بهطورکلی مالیات به دو دسته مستقیم و غیرمستقیم تفکیک میشود:
مالیات مستقیم: مستقیمأ از حقوق ماهیانه افراد کسر میشود و فرقی ندارد که فرد حقیقی باشد یا حقوقی.
مالیات غیر مستقیم: همان مالیات بر ارزش افزوده است و با خرید محصول یا استفاده از خدمات از مصرفکنندگان دریافت میشود.
نرخ صفر مالیاتی؛ کدام موارد معافیت مالیاتی دارند؟
میدانیم که پرداخت مالیات بهعنوان یک قانون مهم در کشور شناخته میشود و کلیه افراد ملزم به رعایت قوانین هستند؛ اما در برخی موارد معافیت مالیاتی اتفاق میافتد و نیازی به پرداخت tax نیست. بهجز کسانی که حقوقشان کمتر از ۵ میلیون و ۶۰۰ تومان است، موارد زیر نیز معاف از مالیات محسوب میشوند:
- عیدی
- کمک هزینه مسکن و خوار و بار در ایام بیماری
- بازخرید ایام مرخصی
- کمک هزینه عائلهمندی
- حق شیر
- حق التضمین (کسر صندوق)
- پاداش نهضت سواد آموزی
- پاداش آخر سال
کارمندان و سفیران خارجی در ایران، افراد بازنشسته، کارکنان نیروهای مسلح، افراد از کار افتاده، کارمندان سفارتخانهها و کنسولگریها و هزینههای پرداختی بیمه برای جبران خسارات، از مالیات معافاند.
آیا در صورت عدم پرداخت مالیات مشمول جریمه خواهیم شد؟
طبق ماده ۱۹۷ ق.م.م شهروندان ایرانی در صورت عدم پرداخت مالیات، باید ۲ درصد از میزان حقوقشان را بهعنوان جریمه بدهند. بهازای هر ماه تأخیر نیز ۲.۵ درصد جریمه به هزینه کلی افزوده خواهد شد. لزوم بهکارگیری از ابزارها و نرمافزارهای حسابداری مالیاتی به همین دلیل است! با محاسبه دقیق tax و یادآوری به افراد، هیچگونه تأخیری برای شما پیش نخواهد آمد.
سیستم حقوق و دستمزد
محاسبه و پرداخت حقوق و مزایای کارکنان یکی از مهمترین و در عین حال زمان برترین محاسبات بخشهای مالی و اداری هر شرکتی است.
این سیستم به شما کمک میکند که
- اطلاعات کارکنانتان را ثبت کنید
- دیسکتهای قانونی بیمه و مالیات را با فرمتهای مورد پذیرش بیمه تامین اجتماعی و دارایی مطابق با آخرین تغییرات قانونی تهیه نمایید
- مالیات حقوق را به چهار روش محاسبه کنید
- سیستم حقوق و دستمزد را به سیستم ورود و خروج کارکنان وصل کنید
- دیسکت پرداخت حقوق برای تمامی بانکها را تهیه نمایید
- اقساط ماهانه، مانده وام و خالص پرداختی حقوق کارکنانتان را پس از انجام محاسبات به آنها اطلاع دهید.
درخواست خرید نرم افزار حسابداری
سیستم حسابداری
سیستم حسابداری سپیدار کمک می کند با بستن خودکار حساب های سود و زیان و صدور سند اختتامیه و افتتاحیه، عملیات پایان سال مالی را به سادگی انجام دهید.
این سیستم به شما کمک میکند که
- درج انواع کدینگ پیش فرض بازرگانی، تولیدی، خدماتی و پیمانکاری
- ثبت دفاتر قانونی به ساده ترین روش ممکن
- عملیات پر حجم پایان سال مالی به شکل خودکار
- گزارش گردش حساب و مانده حساب در تمامی سطوح، به تفکیک دلخواه
- پیوست ضمائم به اسناد حسابداری
- تبدیل ارزهای مختلف به ارز پایه در عملیات تجاری و صدور سند تسعیر ارز
- اطلاع از ویرایش یا حذف اسناد حسابداری از طریق پیامک
درخواست خرید نرم افزار حسابداری
محاسبه مالیات از طریق نرمافزار سپیدار سیستم
در این مقاله درباره مالیات حقوق صفر چیست صحبت کردیم و نکات مرتبط با آن را گفتیم. اکنون شما میدانید افراد با حقوق بالاتر مالیات بیشتری نیز میپردازند. همچنین متوجه شدید در صورتی که حقوقتان کف حقوق وزارت کار باشد (7 میلیون تومان) بهعنوان مالیات حقوق صفر شناخته خواهید شد.
نرمافزارهای حسابداری سپیدار همکاران سیستم با ارائه دقیقترین و کاملترین ابزارهای محاسباتی، به برآورد صحیح و سریع امور کمک میکنند. مالیات، دستمزد، حق بیمه و هرآنچه که نیازمند اعمال دقیق ریاضی و محاسباتی باشد، از طریق ابزارهای سپیدار سیستم قابل انجام خواهد بود. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره ۰۲۱۸۱۰۲۲۲۲۲ تماس بگیرید و با کارشناسان و تیم پشتیبانی ما صحبت کنید. هرگونه انتقاد و پیشنهاد نیز از طریق همین شماره به گوش ما خواهد رسید.
The post مالیات حقوق صفر چیست؟ ضرورت آشنایی با مالیات حقوق appeared first on سپیدار سیستم.