طی چند سال اخیر شاهد ظهور برخی تحلیلگران و کارشناسان هستیم که پس از مدتی به درجه استادی میرسند و اقدام به پکیج فروشی میکنند، اما از سوی دیگر در برابر تصمیمات ضد تورمی دولت جریانسازی میکنند و از پرداخت مالیات طفره میروند.
– اخبار اقتصادی –
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اخیرا بحث مالیات اینفلوئنسرها و رقم پایین مالیات پرداختی آنها به نسبت درآمدهایشان حاشیه ساز شده است و سازمان امور مالیاتی نیز در واکنش به این مسئله اعلام کرد که مجموع 17 میلیارد تومان مالیات تشخیصی برای 123 اینفلوئنسر که در حدود 2.3 هزار میلیارد تومان درآمد داشتهاند مربوط به بخشی از این افراد و پیش از شناسایی همه درآمدهای آنها بوده است.
به این ترتیب قرار است که پس از بررسی مجدد میزان درآمد (براساس اطلاعات تکمیلی) این دسته افراد برگههای مالیاتی متمم صادر شود. در این بین دسته دیگری در فضای مجازی فعالیت دارند که به طور تخصصیتر در خصوص بازارهای مالی فعالیت دارند. نکته جالب در خصوص این دسته این است که معمولا بر موج تورم سوار هستند و از فضای تورمی موجود در کشور به نفع خود و تحلیلهای خود استفاده میکنند. با چنین ترفندهایی است که این ذینفعان تورم اقدام به جذب مخاطب کرده و سپس دوره آموزشی و یا پکیج آموزشی به مخاطبین خود میفروشند.
احتمال تشخیص مالیات 500 میلیارد تومانی برای 123 سلبریتی
ماجرای واکنشهای هماهنگ به تصمیمات ضد تورمی دولت؛ وقتی اساتید خود خوانده بازارهای مالی ذینفع تورم میشوند
در این بین مشاهده شده که کلاهبرداریهایی نیز از مخاطبین انجام شده است. باید توجه داشت که نظارتی نیز بر روی این افراد وجود ندارد و مشخص نیست چه کسی توانمندیهای آنان را مورد تایید قرار داده که ابتدا تحت عنوان کارشناس و تحلیلگر کار خود را شروع میکنند و سپس به درجه استادی میرسند. بنابراین یکی از وجوهی که باید در کنار موارد دیگر در حوزه نظارت در فضای مجازی مورد توجه قرار بگیرد، بحثهای اقتصادی است. بر همه نمایان است که برخی با تحرکات نمایشی و یا حتی علمی و اصولی خود توانستهاند جذب مخاطب داشته باشند اما چه کسی مرز بین این دو دسته را تعیین میکند؟
لازم به ذکر است، عموما افرادی که در فضای مجازی و حوزه مالی فعالیت دارند به سبب منافع خود تنها همان حوزه را میبینند و اهمیت به منافع عمومی نمیدهند. به همین سبب به طور مداوم و بعضا به طور یک جریان منسجم اقدام به مقابله با تصمیمات دولت میکنند که شاید به ضرر آنها در بازارهای مالی باشد اما در نهایت جلوی ناترازیهای کلی اقتصاد ایران را میگیرد. یکی دیگر از عواملی که سبب میشود به این گروه ذینفع تورم گفته شود همین است که آنها تنها با تصمیماتی که به نفع تفکر آنها است واکنش نشان میدهند و با هر تصمیمی در برابر آن واکنشهای بسیار تند نشان میدهند.
لزوم نظارت جدی بر پکیج فروشان
یکی از افرادی که اخیرا به این مسئله واکنش نشان داده همت قلیزاده کارشناس اقتصادی است که در خصوص فعالیت این دسته از افراد که از طریق فضای مجازی درآمد کسب میکنند، تاکید کرده است: «چرا در نظارت بر فضای مجازی فقط مباحث سیاسی تحت نظارت است، بیشتر آنهایی باید تحت نظارت باشند که با گمراه کردن و اغوای مردم و جذب فالور، دست به فعالیت اقتصادی می زنند،گروه و دسته می سازند و با ایجاد هجمه و جریان، دولتها را هدایت می کنند. تاکید کردم آنها باید مجوز کسب و کار بگیرند.»
با توجه به این اظهار نظر یکی از پیشنهاداتی که در خصوص ساماندهی این دست فعالیتها و جلوگیری از سوء استفاده از مردم وجود دارد صدور مجوز و شناسنامهدار شدن آنها است. نکته پایانی نیز این است که این گروه نیز به عنوان فعالان اقتصادی باید مالیات درآمدهای خود را پرداخت اما به نظر میرسد این گروه نیز در رده اینفلوئنسرهای فضای مجازی قرار گرفتهاند و به این دلیل که عموما عمده درآمدهای آنها سود محسوب میشود باید مشمول ضرایب مناسب مالیاتی شوند و به نظر میرسد تا کنون چنین اتفاقی رخ نداده است.
انتهای پیام/