فرار مالیاتی در چهارمحال و بختیاری گزارش نشد
شهرکرد-مدیرکل امور مالیاتی چهارمحال و بختیاری گفت: تا کنون فرار مالیاتی در استان چهارمحال و بختیاری گزارش نشده و چنانچه در این زمینه تخلفی صورت گیرد طبق قانون با آنها برخورد میشود.
به گزارش خبرنگار مهر، عزیزالله گنجی امروز چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: بعد از مسئله انتخابات که مهمترین نماد آن مشارکت حداکثری مردم است حلقه دوم که برای کشور بسیار مهم است مسئله مالیات میباشد.
وی با اشاره به اینکه کارکرد اساسی مالیات منبع تأمین مالی دولت است تصریح کرد: مهمترین اقتصادها بر پایه مالیات است.
گنجی با بیان اینکه پیشبینی میشود برای سال جاری حدود ۴ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان مالیات در استان وصول شود، گفت: تاکنون نزدیک به ۹۰۰ میلیارد تومان درآمد مالیاتی وصول شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۳۳ درصد افزایش داشته است.
مدیرکل امور مالیاتی استان چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه در سنوات اخیر مودیان مالیاتی استان حدود ۵۰ هزار مودی بوده است، عنوان کرد: اکنون بیش از ۲۲۰ هزار مودی مالیاتی فقط در بخش مشاغل و اشخاص حقوقی در استان چهارمحال و بختیاری وجود دارد.
گنجی با بیان اینکه در سال گذشته بیش از ۳۶۵ میلیارد تومان عوارض ارزش افزوده به شهرداریهای استان پرداخت شد، مطرح کرد: همچنین بیش از ۱۵۵ میلیارد تومان نیز عوارض ارزش افزوده به دهیاریهای استان و ۵ میلیارد تومان نیز به روستاهای فاقد دهیاری در سطح استان از طریق فرمانداری پرداخت شد.
وی خاطر نشان کرد: حدود ۱۳۳ میلیارد تومان عوارض ارزش افزوده در سال گذشته به عشایر استان پرداخت شد.
گنجی گفت: ۱۰ درصد از مالیات و عوارض ارزش افزوده به وزارت بهداشت و درمان برای کاهش هزینههای بهداشتی و درمانی مردم پرداخت شده است که در همین زمینه ۲۸۷ میلیارد تومان در استان در سال گذشته پرداخت شد.
وی با اشاره به اینکه بر اساس قانون برای همسانسازی حقوق بازنشستگان کشور از محل درآمدهای مالیاتی هزینه میشود، ادامه داد: به همین منظور ۱۰ رصد مالیات وصول شده سال جاری صرف همسانسازی حقوق بازنشستگان خواهد شد. همچنین ۳ درصد از درآمدهای مالیاتی صرف توسعه ورزشهای همگانی و آموزش و پرورش خواهد شد.
گنجی خاطرنشان کرد: مودیان محترمی که میزان فروش یا درآمدشان در سال ۱۴۰۲ کمتر از ۱۸ میلیارد تومان بوده به جای ارسال اظهار نامه میتوانند از تسهیلات و تخفیفات قانونی استفاده نموده و به جای اظهارنامه فرم تبصره ۱۰۰ را ارسال کنند.
وی با بیان اینکه مودیانی که مالیات آنها صفر است نیازی نیست به ادارات مالیاتی مراجعه کنند بیان داشت: مودیانی که مالیات آنها صفر است نیازی نیست که فرم تبصره ۱۰۰ یا اظهار نامه را ارسال کنند. سازمان از طریق پیامک اطلاع رسانی لازم را به این مودیان انجام میدهد.
گنجی با تاکید بر حداکثر برخورداری مودیان استان بر استفاده از تبصره ماده ۱۰۰ گفت: تبصره ۱۰۰ یک راه ساده و میانبر است و مودیان را از پیچ و خم اداری تسلیم اظهارنامه و انجام تکالیف متعدد خارج میکند.
وی به دیگر مزایای تبصره ماده ۱۰۰ اشاره کرد و بیان داشت: ماده تبصره ۱۰۰ نه تنها هزینههای مربوط به امور مالیاتی مودیان را کاهش میدهد بلکه هزینههای وصولی سازمان نیز کاهش پیدا میکند.
گنجی خاطر نشان کرد: با اجرای تبصره ماده ۱۰۰ مودیان خرد از چرخه حسابرسی خارج میشود و سازمان تمرکز خود را بر روی مودیان بزرگ و کشف فرار مالیاتی میگذارد.
وی یادآور شد: طبق قانون، اشخاص حقوقی و صاحبان املاک اجاری فقط تا پایان تیرماه فرصت دارند اظهار نامه مالیاتی را برای سازمان ارسال کنند و منتظر تمدید نیز نباشد.
مدیرکل امور مالیاتی استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به بالا بودن میزان تمکین و پذیرش مالیات در استان گفت: در سال گذشته بیش از ۵۲ هزار مودی اقدام به پذیرش مالیات از طریق تبصره ماده ۱۰۰ کردهاند که حدود ۸۵ ٪ مودیان مشاغل را در بر میگیرد
گنجی با برشماری بخش از اقدامات شاخص در حوزه مالیات در سنوات اخیر اظهار کرد: در دولت سیزدهم کار تخوان ها ساماندهی شده و بیش از ۹ میلیون کارت خوان به پروندههای مالیاتی متصل شدند و سامانه مودیان که یک ابرپروژه است، اجرایی گردید.
گنجی با اشاره به اینکه حمایت مالیاتی خوبی از تولید صورت گرفته و نرخ مالیات در سال ۱۴۰۱ برای واحدهای تولیدی ۷ درصد کاهش پیدا کرده بود تشریح کرد: از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ برای حمایت از واحدهای تولیدی نرخ مالیات روند کاهشی داشته است.
وی یادآور شد: برای ایجاد اشتغال و حمایت از واحدهای تولیدی سرمایه گذاران از تاریخ صدور پروانه بهره برداری به مدت ۵ تا ۱۳ سال در مناطق مختلف استان از معافیت ۱۰۰ ٪ مالیات برخوردار میباشند.