حقوق معوقه؛ از شکایت تا دریافت کامل مطالبات

قانون کار و فضای شرکتی ایران، پر از دردهای کهنه و قدیمی است. یکی از قدیمی‌ترین دردهای جامعه کارگری، حقوق معوقه است. در این مقاله از وبلاگ سپیدار سیستم به بررسی «حقوق معوقه» می‌پردازیم. با خواندن این مقاله پاسخ سوالات مختلفی مثل حقوق معوقه چیست؟ چطور باید حقوق معوقه خود را طلب کنیم؟ مبنای محاسبه حقوق معوقه چیست؟ را به دست خواهید آورد. اگر بحث حقوق معوقه جزء دغدغه‌های ذهنی شما است، تا انتها همراه سپیدار سیستم باشید.

حقوق معوقه چیست؟ وقتی کارفرما پولی پرداخت نمی‌کند

اگر حقوق معوقه را یکی از چالشی‌ترین مباحث حقوق و دستمزد ایران بدانیم، اشتباه نکرده‌ایم. اکثر کارگران و کارکنان شرکت‌های خصوصی و دولتی با حقوق معوقه آشنا هستند. زمانی که شما برای یک شرکت کار می‌کنید، طبیعتا بر اساس ضوابط و قوانین اداره کار بایستی حقوق و دستمزد خود را به صورت کامل دریافت کنید.

معمولا در قراردادهای کاری، مبلغ، زمان پرداخت و نحوه پرداخت درج می‌شود.حال اگر کارفرمایی به هر دلیلی از پرداخت حقوق سرباز زند، این مبلغ پرداخت نشده، همان حقوق معوقه است.

مطالبه حقوق معوقه

آیا کارفرما می‌تواند از پرداخت حقوق، اجتناب کند؟

خیر. بر اساس قوانین کار ایران، هیچ کارفرمایی نمی‌تواند از پرداخت حقوق کارکنان فرار کند. به عبارت دیگر همه کارفرمایان موظف هستند در موعد مقرر و بر اساس قرارداد همکاری، نسبت به پرداخت حقوق کارکنان خود اقدام کنند.

چطور می‌توان حقوق معوقه را مطالبه کرد؟

اداره کار، مرجع همه موارد مرتبط با کارکنان و کارفرمایان است. فرمول محاسبه اضافه کاری، حداقل حقوق، حق بیمه و قوانین مرتبط با حقوق معوقه بر اساس قوانین این اداره مشخص می‌شود. در صورت عدم پرداخت حقوق و برای مطالبه کردن حقوق معوقه نیز باید به اداره کار مراجعه کرد.

البته پیشنهاد می‌کنیم پیش از مراجعه به اداره کار، ابتدا از طریق گفتگو و مذاکره با کارفرما، بحث حقوق معوقه را مطرح کنید. در صورتی که گره با دست باز می‌شود، نیازی به استفاده از دندان نیست.

در حقیقت مراجعه به اداره کار زمانی بایستی صورت بگیرد که امکان حل مساله و دریافت حقوق به صورت دوستانه و به دور از چالش فراهم نیست. در غیر این صورت حضور در هیئت‌های کار و تنظیم شکایت، تنها راه حل دریافت حقوق معوقه است. پیشنهاد می‌کنیم اگر با قوانین و مقررات مربوط به حقوق آشنا نیستید، حتما سری به صفحه آموزش حقوق و دستمزد ، بزنید و مقاله کاملی که برای شما تهیه کرده‌ایم را مطالعه بفرمایید.

چطور برای دریافت حقوق معوقه ثبت شکایت کنیم؟

حقوق معوقه

در اینجا نکاتی که باید پیش از ثبت شکایت بدانید را با شما در میان می­گذاریم:

  • در ابتدای کار باید ببینید که کارفرما در کدام شعبه، بیمه را ثبت کرده است. برای یافتن شعبه اداره کار مرتبط با خود باید به شعبه بیمه مراجعه کنید.
  • به اداره کار مراجعه کنید و نامه‌‌ای برای بیمه‌‌گذار دریافت کنید.
  • حال باید با در دست داشتن نامه به بیمه‌‌گذار خود مراجعه کنید و تمام سوابق موجود خود را جمع‌‌آوری کنید.
  • سوابق خود را به اداره کار ببرید و دادخواست شکایت را دریافت کنید. دادخواست شکایت فرمی است که در آن اطلاعات شخصی، هویتی و علت تنظیم شکایت پرسیده می‌‌شود. عقب افتادن حقوق را باید به عنوان علت شکایت مطرح کنید.
  • پس از این مرحله، اداره کار نامه به عنوان نامه سازش به شما می‌‌دهد. این نامه شامل اطلاعاتی درمورد اقدام شما و زمان جلسه سازش است. نامه را به کارفرما تحویل دهید تا از جزئیات آن باخبر شود. این جلسه معمولاً دو هفته پس از تنظیم شکایت برگزار می‌‌شود.
  • جلسه سازش در اداره کار برگزار می­شود و کارگر و کارفرما هر دو در این جلسه حضور پیدا می­کنند. جلسه سازش، فرصتی است برای طرفین شکایت تا مدارک و دلایل خود را برای شرایط پیش آمده ارائه کنند. اگر یکی از طرفین در جلسه شرکت نکند یا توافقی صورت نگیرد، شکایت از کارفرما رسمی شده و جلسه تشخیص تشکیل می‌‌شود تا درمورد حقوق معوقه در آن صحبت شود.
  • زمان این جلسه معمولاً دو هفته پس از جلسه سازش است. زمان آن متعاقباً به کارگر و کارفرما اطلاع داده می‌‌شود. چنانچه هر یک از طرفین در این جلسه حضور پیدا نکنند، پرونده به جلسه حل اختلاف فرستاده می‌‌شود.
  • جلسه حل اختلاف، آخرین مرحله مربوط به شکایت در اداره کار است. در این جلسه، طرفین تمام اسناد و مدارک را تحویل می‌‌دهند تا رای نهایی دادگاه صادر شود.
نحوه محاسبه حقوق معوقه

نحوه محاسبه حقوق معوقه؛ قوانین چه می‌گویند؟

بسیاری از کارکنان در خصوص نحوه محاسبه حقوق معوقه، سوالات و ابهامات زیادی دارند. یکی از رایج‌ترین این سوالات نحوه محاسبه حقوق معوقه است. به صورت کلی نحوه پرداخت حقوق معوقه مانند حقوق عادی است. به عبارت دیگر به حقوق معوقه، دیرکرد یا درصد اضافی تعلق نمی‌گیرد. برای مثال فرض کنید کارگری در سال 1396 به مدت سه ماه در کارگاهی با حقوق دریافتی 2 میلیون تومان مشغول به کار بوده است و در حال حاضر 6 ماه حقوق معوقه طلبکار است. اگر کارفرما قصد پرداخت حقوق وی را داشته باشد، بایستی همان 6 میلیون تومان را پرداخت کند.

حقوق معوقه بازنشستگان چه سرنوشتی خواهد داشت؟

آخرین خبری که در این ارتباط از سوی خبرگزاری مهر منتشر شده است این است که تاکنون معوقات فروردین و اردیبهشت پرداخت شده وطی ماه‌های بعدی نیز هر ماه یک معوقه پرداخت خواهد شد. علی دهقان کیا رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی گفته است که ماه آینده بازنشستگان همراه با حقوق خود مابه التفاوت حقوق تیرماه را به همین ترتیب تا پایان سال معوقه مردادماه را دریافت خواهند کرد.

وی با اشاره به اینکه ماهیانه تأمین اجتماعی ۲۶ هزار میلیارد تومان برای مستمری‌ها پرداخت می‌کند، گفت: در حال حاضر مشکلی برای پرداخت‌ها وجود ندارد و شاید چند ساعت در ماه به تأخیر بخوریم اما در مجموع سر موقع حقوق این افراد پرداخت می‌شود.

سپیدار سیستم؛ مرجع کامل پاسخگویی به سوالات شما درباره حقوق معوقه

شما بپرسید، متخصصان سپیدار سیستم پاسخ می‌دهند

در این محتوا به مهم‌ترین و رایج‌ترین سوالات مرتبط با «حقوق معوقه» پاسخ دادیم. اما به علت گستردگی و جزئیات بالای بحث «حقوق و دستمزد»، احتمالا در ذهن شما هم سوالات مختلفی است. پیشنهاد می‌کنیم در پایین همین صفحه سوالات و پرسش‌های خود درباره حقوق و معوقه خود را برای ما کامنت بگذارید. متخصصان سپیدار سیستم پاسخگوی سوالات و ابهامات شما هستند.

شرکت سپیدار سیستم با فراهم کردن بهترین نرم افزار های حسابداری مانند انواع حسابداری شرکتی، نرم افزار حسابداری فروشگاهی و انواع سیستم‌های حسابداری همراه شرکت‌ها برای مدیریت عالی هزینه و درآمد شرکت‌ها است.

The post حقوق معوقه؛ از شکایت تا دریافت کامل مطالبات appeared first on سپیدار سیستم.

مقاله اصلی