تحقق عدالت مالیاتی با اجرای طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها

تحقق عدالت مالیاتی با اجرای طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها

نماینده میناب در مجلس گفت: تأمین اعتبار ۲۰۴ پروژه بیمارستانی، ۳۶۴ پروژه آبرسانی و ۱۸۷ پروژه توسعه و ساخت راه‌ها از نتایج خروجی اجرای طرح مشارکت دادن مردم در تعیین محل مصرف مالیات‌هاست.

– اخبار اقتصادی –

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، دریافت مالیات حقه و عادلانه از همگان نه تنها به لحاظ وصول درآمدهای دولتی اهمیت دارد، بلکه از نظر ایجاد عدالت اجتماعی در جامعه نیز دارای اهمیت است. برخورداری از یک نظام مالیاتی قوی و کارآمد کمک می­کند دست دولت در ارائه خدمات به مردم و پیشبرد پروژه­های عمرانی و زیربنایی در کشور باز باشد. این وظیفه دولت است که به اخذ مالیات از همگان بپردازد و مبالغ را به نفع عامه مردم به کار بیندازد.

سازمان امور مالیاتی به موازات تلاش برای وصول درآمدهای مالیاتی دولت اقدام به اجرای طرح‌هایی در راستای مشارکت دادن مردم در تعیین محل مصرف مالیات‌ها کرده است.

در ادامه نظرات سیدعبدالکریم هاشمی نخل ابراهیمی، نماینده میناب در مجلس را در خصوص مزیت‌های اجرای طرح مشارکت دادن مردم در تعیین محل مصرف مالیات‌ها در ادامه می‌خوانید.

هاشمی نخل ابراهیمی ضمن تأیید این که شفاف‌سازی امور مالیاتی کشور و به ویژه تعیین این موضوع که مالیات‌ها کجا هزینه می‌شود، یک ضرورت است، تصریح کرد: در شرایطی که تلاش داریم به اصلاح نظام مالیاتی کشور بپردازیم و وصول درآمدهای مالیاتی دولت را داشته باشیم، نیاز است اقدامات جدی در راستای مشارکت دادن مردم در روندهای مالیاتی کشور داشته باشیم و محل مصرف مالیات‌ها را به اطلاع مردم برسانیم.

وی ادامه داد: باید فرهنگ‌سازی در کشور در زمینه مالیاتی صورت بگیرد. مردم وقتی بدانند که مالیات حقه از آن‌ها دریافت می‌شود و هر فرد به اندازه‌ای که از منابع عمومی استفاده می‌کند و نحوه مصرف آن نیز شفاف باشد؛ مالیات می‌پردازند و با رضایت بیشتری به مالیات‌دهی اقدام می‌کنند.

هاشمی نخل ابراهیمی گفت: باید مردم در جریان این موضوع قرار بگیرند که منابع مالیاتی کجا هزینه می‌شود. وقتی آن‌ها ببینند درآمدهای مالیاتی در جایی که نیاز مردم است، هزینه می شود، به پرداخت مالیات ترغیب می‌شوند.

وی ادامه داد: در همین ارتباط، سازمان امور مالیاتی طرح مشارکت دادن مردم در محل مصرف مالیات‌ها را به اجرا گذاشت که ایده خوبی بود. در این طرح، مالیات‌دهندگان محل مصرف مالیات را مشخص می‌کنند و این امر به معنای مردمی‌سازی نظام مالیاتی کشور است.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: هر چقدر ارتباط بیشتری با مردم بگیریم به نفع کشور است و منافع ما را بیشتر تأمین می‌کند. به کار انداختن درآمدهای مالیاتی در پروژه‌های توسعه و ساخت راه‌ها، حمل و نقل، بهداشت و درمان، آبرسانی و محیط زیست، آموزش و پرورش و… که در طرح مشارکت دادن مردم در تعیین محل مصرف مالیات‌ها مدنظر قرار گرفته است، مثبت ارزیابی می‌شود.

هاشمی نخل ابراهیمی گفت: بر اثر اجرای طرح‌هایی مانند مشارکت دادن مردم در تعیین محل مصرف مالیات، در نهایت مالیات‌دهی تبدیل به یک فرهنگ در کشور می‌شود و کسانی که فرار مالیاتی دارند، به لحاظ اجتماعی تحت فشار قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: ما در مجلس صد در صد با مشارکت دادن مردم در تعیین محل مصرف مالیات‌ها موافق هستیم. این طرح نتایج مثبتی داشت. تخصیص حدود 12 همت به بیش از 2 هزار پروژه که 6.7 از محل اجرای طرح مورد بحث بوده است، اقدام خوبی به شمار می‌رود. این طور اقدامات باعث دلگرمی مردم به روندهای مالیاتی کشور می‌شود.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: تأمین اعتبار 204 پروژه بیمارستانی، 364 پروژه آبرسانی و 187 پروژه توسعه و ساخت راه‌ها از نتایج خروجی اجرای طرح مشارکت دادن مردم در تعیین محل مصرف مالیات‌هاست. با مشارکت مودیان در فرآیند تخصیص مالیات، علاوه بر تحقق شفافیت مالیاتی، شاهد عدالت در مصرف مالیات‌ها با نظر مستقیم مودیان بودیم.

انتهای پیام/

منبع