دغدغه تولیدکنندگان رفع موانع ایجاد شده توسط دولت است

دغدغه تولیدکنندگان رفع موانع ایجاد شده توسط دولت است

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، امیر آقاجانی تولیدکننده صنایع دستی و عضو مجمع کارآفرینان ایران با اشاره به کاهش ۶۴ درصدی صادرات صنایع دستی ایران در ۱۵ سال اخیر گفت: در حوزه صادرات سهم تولید کننده و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به عنوان نماینده دولت هر کدام جدا از یکدیگر است، عملکرد چند سال اخیر نشان می‌دهد ما به خوبی نتوانسته‌ایم صنایع دستی و فرهنگ کشورمان را تبلیغ کنیم در حالی که ایران میان کشور‌های حوزه خلیج فارس رتبه اول را در صنایع دستی دارد.
وی افزود: رتبه اول ایران در صنایع دستی به این منظور است که تولید کننده وظیفه خود را به خوبی انجام داده و نیاز به یک سری حمایت‌های دولتی و رفع موانع دارد که در چهارچوب اختیاراتش نیست.
آقاجانی با اشاره به چالش‌های پیش روی تولید کنندگان و ارتباط آنها با بورس کالا گفت: در حوزه فعالیت ما نیاز ویژه‌ای به مس وجود دارد، متاسفانه سازوکار به گونه‌ای است که واحد تولیدی ما نمی‌تواند از بورس کالا به طور مستقیم مس تهیه کند. سوالی که مطرح می‌شود این است که چه صنعتی می‌تواند به اندازه صنایع دستی ارزش افزوده به مس اضافه کند که ما از این موضوع محروم هستیم اما دیگر واحدها چنین مشکلی ندارند؟
وی افزود: متاسفانه یکی از قوانینی که بر سر راه ما وجود دارد این است که برای خرید مس از بورس کالا باید کد بورسی دریافت کنیم و درصورتی کد به ما تعلق می‌گیرد که زیر نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت باشیم. این یعنی تعریف درستی از صنایع دستی بزرگ که نیاز بالایی به مواد اولیه دارند در سیستم اقتصادی کشور وجود ندارد.

آقاجانی ادامه داد: با وجود برگزاری جلسات مختلف هنوز دولتمردان نتوانسته‌اند به یک تصمیم واحدی در رابطه با شرکت‌های صنایع دستی نیاز مس آنها بالا است اتخاذ کنند.
عضو مجمع کارآفرینان ایران در خصوص ارز آوری صنایع دستی به کشور گفت: دیدگاه تولید کنندگان صنایع دستی آن است که این صنعت می‌تواند ارزآوری بالایی داشته باشد و کشورهای تمایل بالایی به صنایع دستی ایرانی دارند اما شاهد آن هستیم که با پیشرفت صنایع دستی هنوز هم برخی کالا‌های مشابه از خارج وارد می‌شود و برای آن ارز زیادی می‌پردازیم.
وی افزود: در حوزه وزارت خانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیاز به یک انقلاب و تغییر رویه داریم و اصلاحات قانونی باید رخ دهد و اگر چنین اتفاقی نیافتد روز به روز وضعیت بدتر خواهد شد.
عضو مجمع کارافرینان ایران در خصوصی عدم همکاری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با تولید کنندگان گفت: متاسفانه دغدغه وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سرویس‌های بهداشتی کشور است. هیچ تصمیم یا اتفاق خاصی برای تغییر وضع موجود در این سال‌ها در زمینه صنایع دستی و گردشگری رخ نداده است.
وی افزود: امروز دغدغه ما کارآفرین و تولیدکننده این شده است که موانع ایجاد شده توسط دولت به وجود را برطرف کنم.

برای ارز آوری نیاز به برگزاری نمایشگاه‌های خارجی داریم
مدیرعامل شرکت صنایع دستی گفت: هدف گذاری ما تولید کنندگان این است بتوانیم صادرات عمده‌ای داشته باشیم که ارز آوری بهتری در کشور افاق بیافتد، برای تحقق این اتفاق به وزارت خانه میراث فرهنگی و صنایع دستی درخواست کرده‌ایم که نمایشگاه‌های بین‌المللی برگزاری کند که ما بتوانید به خوبی محصولاتمان را ارائه و تبلیغ کنیم.
وی افزود: برای معرفی و تبلیغ محصولات هیچ گونه اقدامی از سمت وزارتخانه انجام نشده است و ما ناچار شدیم برای ورود به عرصه‌های بین‌الملل و ورود به بازارهای جدید یک شرکت در امارات ثبت کنیم تا از آن طریق پیگیر موضوعات باشیم.
وی افزود: مشکلات گمرکی از جمله تعریف کد کالایی و ارسال محصولات که مربوط به ترابری می‌شود باعث شده خارجی‌ها نتوانند با قوت محصولات ما را خریداری کنند.
آقا جانی با اشاره به عدم معافیت‌های مالیاتی و موانع موجود گفت: حدود هشت ماه است که به دنبال کد آیسیک کالا هستیم که از این طریق کالاهایمان تعیین هویت شوند تا محصولاتمان شامل قوانین معافیت مالیاتی شوند.
وی در پایان گفت: متاسفانه هیچ گونه ارتباطی در این زمینه میان وزارت صمت و وزارت میراث فرهنگی و گردشگری با اداره امور مالیاتی وجود ندارد که بتوان از طریق آن‌ها موضوع را پیگیری کرد

مقاله اصلی