آشنایی با شرکت‌های معتمد مالیاتی

سازمان امور مالیاتی کشور، به موجب ماده ۲۶ قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان و برای اطلاع‌رسانی اخبار این سازمان و اطمینان پیدا کردن از عملکرد صحیح مودیان مالیاتی، شرکت های معتمد مالیاتی را معرفی می‌کند. در ادامه این مطلب قصد داریم ابتدا وظایف این شرکت‌ها را بررسی کرده و سپس انواع آن‌ها را معرفی می‌کنیم؛ در نهایت لیست شرکت های معتمد سامانه مودیان را نیز بررسی خواهیم کرد. اگر جزو آن دسته از افراد هستید که با سامانه مودیان بسیار سروکار دارید، ادامه این مقاله را به‌هیچ‌عنوان از دست ندهید.

وظایف شرکت های معتمد مالیاتی چیست؟

پیش از آشنایی با شرکت های معتمد مالیاتی، باید با وظایف این شرکت‌ها آشنا شوید. وظایف شرکت های معتمد سامانه مودیان در آیین‌نامه اجرایی ماده ۲۶ قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان موردبررسی قرار گرفته است. بر اساس این ماده، سازمان امور مالیاتی می‌تواند برای موارد زیر، از خدمات شرکت‌های ایرانی معتمد ارائه‌کننده خدمات مالیاتی استفاده کند:

  • حصول اطمینان از عملکرد صحیح مودیان در خصوص صدور صورت حساب الکترونیکی؛
  • ثبت دقیق معاملات در سامانه مودیان؛
  • اطمینان از انجام تکالیف قانونی توسط مودیان؛
  • ارائه آموزش و مشاوره‌های فنی و غیرمالیاتی به مودیان از جمله: گزارش‌های الکترونیکی پرداخت، پشتیبانی و استانداردسازی تجهیزات مورداستفاده و دریافت استعلام‌های موردنیاز.

شرایط شرکت های معتمد ارائه دهنده خدمات مالیاتی، نحوه انتخاب، چگونگی ارتباط با سازمان و مودیان، تعیین تعرفه شرکت های معتمد مالیاتی و سایر مقررات مربوط به این شرکت‌ها، ظرف مدت شش ماه از لازم‌الاجرا شدن این قانون توسط کارگروه راهبری سامانه مودیان تهیه شده و به تصویب وزیر امور اقتصادی و دارایی خواهد رسید. علاوه‌بر این، این شرکت‌ها برای نصب و راه‌اندازی پایانه‌های فروشگاهی نیز باید به مودیان مالیاتی کمک کنند.

اگر افرادی که مشمول پرداخت مالیات هستند، به آموزش سامانه مودیان نیاز دارند، شرکت های معتمد سامانه مودیان باید در ارائه آموزش‌های لازم به آن‌ها کمک کنند. در ادامه انواع شرکت های معتمد ارائه دهنده خدمات مالیاتی را به شما معرفی خواهیم کرد.

شرکت معتمد مالیاتی نوع اول؛ نظارت بر عملکرد مودیان

شرکت های معتمد مالیاتی نوع اول، برای صدور، جمع‌آوری، نگهداری فاکتورها، ارسال صورتحساب فروش و ارائه همه خدمات به سازمان امور مالیاتی کشور مجوزهای لازم را کسب کرده‌اند. علاوه‌بر این، شرکت‌های معتمد مالیاتی نوع اول می‌توانند بر عملکرد مودیان و ارائه خدمات به خود نظارت داشته باشند. این گروه از شرکت‌های معتمد مالیاتی، بر تهیه صورت‌های مالی اساسی مانند ترازنامه نظارت دارند.

شرکت معتمد مالیاتی نوع دوم؛ فعال در حوزه آموزش

نوع دوم شرکت های معتمد سامانه مودیان، فقط مجوز فعالیت در حوزه آموزشی را دارند و نمی‌توانند نظارت عملی داشته باشند. این شرکت‌ها بیشتر آموزش تکالیف مالیاتی و قوانین پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان را به مودیان مالیاتی ارائه می‌کنند.

نکته‌ای که مودیان مالیاتی باید به آن توجه کنند، این است که با اتصال نرم‌افزار حسابداری به سامانه مودیان، می‌توانند به راحتی صورت‌حساب الکترونیک خود را به شرکت معتمد یا سامانه مودیان ارسال کنند.

شرکت معتمد مالیاتی نوع سوم؛ ارائه خدمات مشاوره مالی

نوع سوم و آخرین گروه از شرکت‌های معتمد مالیاتی، بیشتر به صورت مشاور فعالیت دارند. این گروه می‌توانند به مودیان مالیاتی در زمینه ارسال اظهارنامه مالیاتی و نحوه تکمیل اطلاعات در اظهارنامه‌ها کمک کنند. علاوه‌بر این، ممکن است شرکت‌های نوع سوم برای انجام امور مالی مختلف مانند روش‌های اصولی محاسبه حقوق و دستمزد به مودیان مالیاتی مشاوره حسابداری و مالی بدهند.

ارائه خدمات مشاوره؛ یکی از شرایط شرکت های معتمد ارائه دهنده خدمات مالیاتی نوع سوم

لیست شرکت های معتمد سامانه مودیان را چگونه شناسایی کنیم؟

بسیاری از مودیان مالیاتی به دنبال لیست شرکت های معتمد سامانه مودیان هستند. لیست این شرکت‌ها طبق اطلاعیه سازمان امور مالیاتی کشور در راستای اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان و آیین‌نامه اجرایی موضوع ماده ۲۶ قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان، در سامانه مودیان قابل‌بررسی است.

برای شناسایی و دسترسی به لیست شرکت های معتمد سامانه مودیان، باید به سایت این سامانه به نشانی اینترنتی tp.tax.gov.ir در بخش «پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان» مراجعه کنید.

بررسی لیست شرکت های معتمد سامانه مودیان در سایت مودیان

اسامی شرکت های معتمد مالیاتی بر اساس نوع شرکت‌ها

طبق اعلام سازمان امور مالیاتی کشور، لیست شرکت های معتمد سامانه مودیان به شرح زیر است:

  • شرکت‌های معتمد مالیاتی نوع اول: شرکت معتمد مالیاتی تیس، شرکت معتمد داده کاوی اول سام و شرکت معتمد مالیاتی کیسان.
  • شرکت معتمد مالیاتی نوع دوم و سوم: شرکت دیان همراه فردا

برای اطلاع از آخرین به‌روزرسانی‌ مربوط به لیست شرکت های معتمد سامانه مودیان، توصیه می‌کنیم سامانه مودیان را بررسی کنید و لیست شرکت های معتمد مالیاتی را در این سامانه مشاهده کنید.

در این مطلب درباره شرکت های معتمد مالیاتی صحبت کردیم و اشاره‌ای به لیست شرکت های معتمد سامانه مودیان داشتیم. برای بررسی شرایط شرکت های معتمد ارائه دهنده خدمات مالیاتی و اطلاع از اسامی آن‌ها می‌توانید به سامانه مودیان سر بزنید. اگر سوالی درباره سامانه مودیان و نحوه ارسال صورت‌حساب‌ها دارید، در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید تا کارشناسان سپیدار سیستم در سریع‌ترین زمان به شما پاسخ دهند. اگر شما از کاربران نرم‌افزار حسابداری سپیدار هستید، به راحتی می‌توانید صورت‌حسابتان را به شرکت‌های معتمد و یا مستقیم به سامانه مودیان ارسال کنید.

سوالات متداول

1. شرکت های معتمد مالیاتی بر اساس نوع شرکت‌ها کدام ‌اند؟

طبق اعلام سازمان امور مالیاتی کشور، لیست شرکت های معتمد سامانه مودیان به شرح زیر است:

  • شرکت معتمد مالیاتی نوع اول: شرکت معتمد مالیاتی تیس- شرکت معتمد داده کاوی اول سام- شرکت معتمد مالیاتی کیسان
  • شرکت معتمد مالیاتی نوع دوم و سوم: شرکت دیان همراه فردا

2. وظایف شرکت های معتمد مالیاتی چیست؟

سازمان امور مالیاتی می‌تواند برای موارد زیر، از خدمات شرکت‌های ایرانی معتمد ارائه‌کننده خدمات مالیاتی استفاده کند:

  • حصول اطمینان از عملکرد صحیح مودیان در خصوص صدور صورت حساب الکترونیکی
  • ثبت دقیق معاملات در سامانه مودیان
  • اطمینان از انجام تکالیف قانونی توسط مودیان
  • ارائه آموزش و مشاوره‌های فنی و غیرمالیاتی به مودیان از جمله: گزارش‌های الکترونیکی پرداخت، پشتیبانی و استانداردسازی تجهیزات مورداستفاده و دریافت استعلام‌های موردنیاز

The post آشنایی با شرکت‌های معتمد مالیاتی appeared first on سپیدار سیستم.

مقاله اصلی