Ctrl/Cmd + P را برای چاپ فشار دهید
یا به صورت PDF ذخیره کنید

شماره: 148947/ت 63240هـ

تاريخ: 1403/10/02

بسمه تعالي

«با صلوات بر محمد و آل محمد»

وزارت امور اقتصادي و دارايي سازمان برنامه و بودجه کشور

هيئت وزيران در جلسه 1403/09/25 به پيشنهاد وزارت امور اقتصادي و دارايي سازمان برنامه و بودجه کشور و به استناد بند (خ) ماده (20) قانون برنامه پنج ساله هفتم پيشرفت جمهوري اسلامي ايران مصوب 1403، آيين نامه اجرايي بند مذکور را به شرح زير تصويب کرد:

آيين نامه اجرايي بند (خ) ماده (20) قانون برنامه پنج ساله هفتم پيشرفت جمهوري اسلامي ايران

ماده -1 در اين آيين نامه اصطلاحات زير در معاني مشروح مربوط به کار مي روند:

-1قانون: قانون برنامه پنج ساله هفتم پيشرفت جمهوري اسلامي ايران مصوب 1403.

2 طرح (پروژه) هاي مشمول: طرح هاي تملک دارايي هاي سرمايه اي مندرج در پيوست شماره (1) و جدول شماره (10) قوانين بودجه سنواتي پس از تأييد سازمان برنامه و بودجه کشور .

-3طرح (پروژه) نيمه تمام: طرح (پروژه) ذيل طرح هاي تملک دارايي هاي سرمايه اي که دولت اجراي آن را از محل اعتبارات بودجه سنواتي متعهد شده و مراحلي از اجراي طرح (پروژه) آغاز شده است و ميزان پيشرفت آن مي تواند بيشتر از صفر تا کمتر از صد درصد (100?) باشد.

4– خيّر/خيّرين: اشخاص حقيقي و يا حقوقي غير دولتي که با استفاده از منابع غير دولتي، اقدام به کمک مالي تأمين عرصه و اعيان، احداث، توسعه، تکميل و تجهيز طرح (پروژه) ها و تحويل و اهداي آنها به دستگاه اجرايي مي نمايند،به استثناي طرح هاي مستمر )تعميرات و تجهيزات ساختمان(.

5اعتبار مالياتي: مبلغي که از ماليات عملکرد قطعي شده خيّر بابت سال انجام هزينه يا سنوات بعد قابل کسر مي باشد.

6دستگاههاي اجرايي: دستگاههاي موضوع بند (پ) ماده (1) قانون .

7سازمان: سازمان برنامه و بودجه کشور/ سازمان مديريت و برنامه ريزي استان، حسب مورد با توجه به تعريف بند (2) ماده (1) اين آيين نامه.

ماده 2 – در صورتي که خيّرين با پيشنهاد دستگاه اجرايي ذي ربط و موافقت سازمان، طرحهاي تملک دارايي هاي سرمايه اي را اجرا يا تکميل نمايند و بيش از پنجاه درصد (50%) به جاي اعتبارات دولتي در طرح )پروژه( هاي مشمول در طول برنامه زمان بندي و تا سقف هزينه هاي مندرج در طرح هزينه نمايند، حداقل بيست و پنج درصد (%25) و حداکثر پنجاه درصد (%50) از هزينه هاي انجام شده به شرح ماده (3) اين آيين نامه با تأييد و اعلام سازمان به عنوان اعتبار مالياتي به خيّرين اعطا مي شود.

تبصره-دستگاه هاي اجرايي مکلفند به منظور بهره مندي از ظرفيت اين آيين نامه، پانزده روز پس از ابلاغ قانون بودجه سنواتي، فهرست طرح )پروژه( هاي خود را به سازمان اعلام نمايند. سازمان مکلف است يک ماه پس از اعلام دستگاه اجرايي فهرست طرح (پروژه) هاي مشمول برخورداري از ظرفيت اين آيين نامه را در پايگاه اطلاع رساني خود منتشر نمايد.

ماده 3 به ازاي هر يک واحد درصد افزايش هزينه انجام شده توسط خيّرين مازاد بر پنجاه درصد (50%) به جاي اعتبارات دولتي در طرح هاي مزبور، نيم واحد درصد به بيست و پنج درصد (25%) اعتبار مالياتي موضوع ماده (2) اين آيين نامه تا سقف پنجاه درصد (%50) با تأييد سازمان افزوده مي شود.

ماده 4 –در مورد طرح (پروژه) هاي نيمه تمام که حداقل پنجاه درصد (%50) آن به صورت خيّر ساز انجام شده و مابقي آن در تعهد دولت است، چنانچه همان خيّر طرح را با موافقت دستگاه و سازمان به اتمام برساند، صد درصد (%100) آن بخش هزينه انجام شده بابت تکميل طرح (پروژه) هاي مزبور با اعلام سازمان مبني بر خاتمه طرح (پروژه)، به طور صد درصد (%100) به عنوان اعتبار مالياتي محسوب مي شود.

ماده 5دستگاه اجرايي مکلف است اطلاعات موضوع اين آيين نامه را به تفکيک طرح (پروژه) خيّر، کل اعتبار طرح (پروژه)، اعتبار تأمين شده توسط خيّر، هر سه ماه يک بار به سازمان اعلام نمايد تا سازمان بلافاصله پس از ارزيابي، گزارش خود در خصوص ميزان هزينه انجام شده جهت اجرا و تکميل طرح (پروژه) هاي مشمول توسط خيّرين و ميزان اعتبار مالياتي متعلق را حداکثر تا پايان ارديبهشت سال بعد به سازمان امور مالياتي کشور اعلام نمايد.

ماده 6 اعتبار مالياتي موضوع اين آيين نامه مشمول جايزه خوش حسابي موضوع ماده (190) قانون مالياتهاي مستقيم مصوب 1366 با اصلاحات بعدي آن و خسارت و استرداد موضوع ماده (242) قانون باد شده و تهاتر با بدهي سنوات قبل از سال انجام هزينه نخواهد بود.

ماده 7 هزينه هايي که در اجراي اين آيين نامه به عنوان اعتبار مالياتي منظور مي شوند، مجدداً به عنوان هزينه قابل قبول مالياتي پذيرفته نخواهد شد. مقررات مربوط به قانون ماليات بر ارزش افزوده مصوب 1400 در مورد طرحهاي موضوع اين آيين نامه جاري مي باشد.

ماده 8در صورت اظهار خلاف واقع عمدي در خصوص هزينه هاي طرح (پروژه) هاي مشمول (به تشخيص سازمان امور مالياتي کشور)، خيّرين از اعتبار مالياتي اين آيين نامه محروم مي شوند و سازمان ياد شده مکلف است نسبت به مطالبه اعتبار مالياتي اعطا شده و جرائم متعلقه قانوني اقدام نمايد.

ماده 9 در صورت انصراف خيّرين از اخذ اعتبار مالياتي موضوع اين آيين نامه ، امکان بهره مندي آنها از مزاياي موضوع ماده (172) قانون ماليات هاي مستقيم مصوب 1366 با اصلاحات بعدي با رعايت مقررات مربوط وجود خواهد داشت.

ماده 10-معادل اعتبار مالياتي اعطايي موضوع اين آيين نامه در هر سال صرفاً در گزارش هاي عملکردي آماري وصولي سازمان امور مالياتي کشور منظور مي گردد.

                                                                                                                                   محمدرضا عارف

                                                                                                                        معاون اول رئيس جمهور

تاریخ سند: 1403/10/02
شماره سند: 148947/ت63240هـ
کد سند: م/190/244//
وضعیت سند: معتبر